Ogólnie rzecz biorąc, musisz być podłączony do internetu, aby aktywować oprogramowanie i zalogować się, oraz aby uzyskać dostęp do funkcji w chmurze (takich jak Biblioteka Profilów Urządzeń, Kopie zapasowe w chmurze, Przywracanie kopii zapasowej w chmurze i Udostępnianie profili).
Po tym, z wyjątkiem funkcji Online Only powyżej, możesz korzystać z oprogramowania offline przez maksymalnie 7 dni, po czym będziesz musiał zalogować się ponownie, jeśli nie połączyłeś się w tym czasie, aby odświeżyć swój token logowania. Twoje logowanie jest automatycznie odnawiane i często, gdy jesteś online, więc w większości scenariuszy zawsze będziesz miał znacznie więcej czasu offline, niż potrzebujesz.
Dostawcy logowania, tacy jak Google i Facebook, wydają tokeny ważne przez krótki okres; odnawiamy je automatycznie, gdy jesteś online. Mimo to, po pewnym dłuższym okresie możesz być czasami proszony o ponowne zalogowanie się - ale tylko wtedy, gdy jesteś online i połączony, i rzadko (około co sześć miesięcy). Zawsze możesz cofnąć logowanie z witryny dostawcy, jeśli Twój komputer zostanie zgubiony, uszkodzony lub skradziony.